O introducere în terapia Imago

Holo are onoarea să o aducă pe Rebecca Sears la Cluj-Napoca într-o lună-maraton dedicată terapiei relaționale Imago, într-o serie de evenimente care se adresează atât publicului larg, cât și specialiștilor din domeniul psihoterapiei.

Despre eveniment

Pe parcursul a două zile, modulul Strategii de lucru cu cuplul și familia în terapia IMAGO va oferi o înțelegere aprofundată asupra dinamicii relaționale din perspectiva terapiei Imago, înglobând concepte cognitiv-comportamentale cu ultimele descoperiri din domeniul neuroștiințelor. De asemenea, modulul va introduce noțiunea de paradigmă relațională, un concept Imago pe care terapeuții îl pot folosi în lucrul cu cuplurile, în evaluarea dinamicii relaționale.

Participanții vor descoperi dialogul Imago, pe care îl vor practica la nivel experențial, descoperind, în același timp, care este impactul funcționării neurobiologice în dinamica relațională  a unui cuplu. Modulul este creat pentru a descoperi, cu ajutorul strategiilor de lucru specifice terapiei Imago, cum putem schimba dinamica conflictuală a unui cuplu, cum ajungem dincolo de vulnerabilitățile și frustrările noastre, pentru a restaura în cuplu sentimentul de siguranță, de conectare profundă și de vindecare.

Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc care vor să înțeleagă mai bine dinamica relațiilor de cuplu și familie. Specialiștii din domeniul psihologiei și psihoterapiei vor putea sa descopere mai multe despre terapia relațională IMAGO, fără a se certifica internațional, și vor afla metode și instrumente suplimentare pe care să le aplice în terapia cu cuplurile.  Participanții vor avea acces, de-a lungul celor două zile ale acestui curs introductiv în terapia Imago la idei, concepte și abilități concrete pe care le pot integra imediat în interacțiunea cu clienții. În aceeași măsura, cursul poate fi de un interes real pentru educatorii prenatali și parentali, sau celor care lucrează îndeaproape cu familiile și vor să aibă înțelegere mai profundă a mecanismelor din dinamica familiei și a membrilor acestora.

Publicul larg este și el așteptat la eveniment, informațiile fiind prezentate într-o manieră ușor de urmărit, cu aplicabilitate imediată în viața cuplului, a relației semnificative sau în cea a familiei.

Participanții la acest curs introductiv au acces și la cursul avansat Imago, From Despair to Repair: Helping Couples Heal and Grow Through Crisis, ce va avea loc în aceeași lună mai, la Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, în colaborare cu Institutul Relațional Imago International, și va fi acreditat la Colegiul Psihologilor din România.

Cine este Rebecca Sears?

 • Este unui dintre formatorii seniori ai Institutului Relațional Imago Internațional și reprezentantă a Centrului Imago din Washington;
 • Profesează în domeniul psihoterapiei de peste 30 de ani;
 • Participă activ la formarea de alți psihoterapeuți și realizează materiale de formare clinică avansată;
 • Este psihoterapeut Imago din anul 1996 și membru activ al institutului din 2003;
 • În anii 2009 și 2012 a fost votată în top 5 terapeuți de cuplu de către Washington Magazine;
 • Rebecca a dus programul de formare clinică Imago în Rusia și din același an (2001) a devenit unul dintre formatorii internaționali ai comunității Imago.


Data

2 – 3 mai 2018

Locație

Hampton by Hilton Cluj-Napoca

Str. 21 Decembrie 1989, nr. 67

Harta

Agenda evenimentului

Ziua 1 – 2 mai 2018

09.00 – 18.00

 

Ziua 2 – 3 mai 2018

09.00 – 18.00

Ce veți afla în cadrul acestui eveniment?

 • Care sunt ideile și ipotezele de bază ale teoriei relaționale Imago;
 • Dialogul Imago: demonstrații și exersarea dialogului, pentru a interveni și vindeca rupturile relației, ghidând cuplul să descopere o conexiune profundă și un nou nivel de intimitate;
 • Care este impactul neuroștiințelor și al cercetărilor clinice asupra înțelegerii relațiilor în practica clinică;
 • Despre paradigma relațională versus paradigma individuală în procesul psihoterapeutic;
 • Modelul de dezvoltare care permite unui cuplu să identifice ciclurile de interacțiune care provin din întâile experiențe relaționale din copilărie;
 • Relația conștientă: cum putem atinge simbioza emoțională și conectarea profundă  în cuplu prin acceptarea diferențelor individuale ale partenerilor;
 • Rolul terapeutului Imago ca facilitator al procesului terapeutic;
 • Relația dintre Imago și spiritualitate.


Despre terapia relaționala Imago

Dezvoltată de Dr. Harville Hendrix, PhD și Dr. Helen LaKelly Hunt, PhD, terapia relațională Imago este practicată în prezent de peste 1000 de terapeuți acreditați din 35 de țări.

Imago oferă o metodologie și o abordare unică, dinamică și coerentă ce permite terapeuților să sintetizeze o suită impresionantă de concepte din psihologie, teorie sistemică, științe neurocognitive, existențialism și spiritualitate în lucrul cu cupluri sau familii.

Ideea de bază din spatele terapiei relaționale Imago este ca, protejată, îngrijită și asumată, o relație între doi indivizi poate deveni un spațiu sacru, intim și de neînlocuit. Cu ajutorul acestei terapii, cuplurile pot învăța să vadă și să înțeleagă la un nivel profund și empatic rănile copilăriei și sentimentele care derivă din ele în etapa adultă, permițându-le să se vindece și mutând relația într-un nou plan funcțional, mult mai conștient și conectat la partener.

Programul de formare în terapia relațională este organizat în parteneriat cu Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, în colaborare cu Institutul Relațional Imago International.

PREȚURI ȘI BILETE

Preț special Early Bird Standard
Locuri disponibile 5 bilete 10 bilete nelimitat
Preț sold out 280 $ not available yet

Evenimentul se va desfășura în limba engleză, cu traducere consecutivă.

 

După înscriere, veți primi un e-mail de confirmare a rezervării locului, însă înscrierea este considerată fermă doar după achitarea avansului taxei de participare – în maxim 48 ore din momentul înscrierii.

Pentru a vă asigura că sunteți la curent cu toate comunicările noastre, vă rugăm să vă verificați mereu și secțiunea spam din mailul dumneavoastră.

Termeni și condiții

Acesta este un eveniment marca Holo, numit în continuare Organizator.

Înscrierea și participarea la acest eveniment presupune acceptarea termenilor și condițiilor următoare.
Înscrierea și participarea la eveniment este complet voluntară, iar participanții acceptă termenii și condițiile prezente, sau, în caz contrar, refuză înscrierea la eveniment. Toate datele organizatorului sunt prezentate atât pe această pagină, cât și pe facturile proforme sau fiscale.

1. Taxa de participare
Toți participanții trebuie să achite taxa de participare înainte de data evenimentului.
În cazul imposibilității de participare la curs, din motive obiective sau personale, avansul achitat pentru confirmarea rezervării locului se pierde, acesta fiind nerambursabil.

2. Politica de anulare sau modificare a biletelor
În cazul în care un participant nu se prezintă la eveniment din diverse motive, suma platită pentru bilet nu este rambursabilă, pentru că biletul a fost deja alocat, iar Organizatorul a blocat locul în sală.
În cazul în care o persoană care a cumpărat un bilet nu mai poate participa, are dreptul sa ceară Organizatorului schimbarea numelui pe bilet pentru un prieten sau pentru un membru al familiei. Organizatorul poate fi notificat cu minim 1 săptămână înainte de eveniment pentru a schimba numele unui participant pe un bilet deja alocat. În ultimele 3 zile dinaintea evenimentului, Organizatorul nu își asumă răspunderea de a mai modifica numele pe bilete deja alocate.

4. Răspunderea organizatorului
Organizatorul are obligația de a respecta legislația în vigoare.
Evenimentul este adresat tuturor celor ce sunt într-o relație și își doresc să regăsească sentimentul de căldură și siguranță de la începutul relației, celor ce vor să pornească o relație într-un mod corect și onest, celor ce au nevoie de o nouă perspectivă a comunicării în cuplu și de gestionare a conflictelor, sau celor ce vor să afle dacă relația în care sunt poate fi salvată.

Participanții poartă întreaga responsabilitate pentru modul în care înțeleg informațiile prezentate și cum decid să le aplice în contextele propriei vieți profesionale. Modul în care participanții folosesc informațiile prezentate în cadrul evenimentului nu cade în sarcina organizatorului. Participanții sunt de acord ca acesta din urmă să fie scutit de orice răspundere, în situația apariției unui prejudiciu ca urmare a utilizării informațiilor furnizate.

5. Modificări ale regulamentului

Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica și/sau completa regulamentul, precum și dreptul de a suspenda și/sau înceta și/sau întrerupe desfășurarea formării, cu condiția înștiințării prealabile a participanților cu privire la orice modificare a unei prevederi. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui regulament vor fi comunicate către public prin publicarea pe site-ul Organizatorului cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau anula formarea în situația în care intervin incidente tehnice sau de altă natură insurmontabile în perioada desfășurării formării sau înaintea începerii acestuia. Pentru aducerea la buna îndeplinire a obligațiilor organizatorului, acesta poate subcontracta servicii sau împuternici furnizori pentru derularea unor servicii sau formalități. Organizatorul nu își asumă nicio răspundere cu privire la nefuncționarea computerelor, telefoanelor sau a conexiunii la internet ale participanților. Totodată aceștia nu răspund pentru eventuale disfuncționalități ca urmare a acțiunilor unor unor terți cum ar fi: distribuitori de energie electrică, operatori, proprietari sau administratori ai rețelelor de telecomunicații, internet sau alții asemenea.

6. Confidențialitatea datelor
Pentru participarea la eveniment, pot fi solicitate informații personale ale participanților, prin intermediul site-ului – nume, telefon, e-mail etc, cu păstrarea confidențialității respectivelor date. Utilizatorii consimt în mod expres la efectuarea eventualelor prelucrări de date cu caracter personal (conform prevederilor Legii 677/2001).

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica aspecte legate de eveniment în orice moment, precum și dreptul de a modifica Termenii și Condițiile fără notificarea participanților.