Mindfulness

Scurtă descriere:
Pe fondul unui mediu economic tot mai competitiv și în permanentă schimbare, organizațiile se orientează tot mai mult către creșterea eficienței, dar și rezilienței, angajaților. În acest sens, introducerea tehnicilor de mindfulness și a noțiunilor de psihologie pozitivă în programele de training ale angajaților reprezintă trendul principal în domeniu, fiind asociate cu un număr impresionant de beneficii: creșterea nivelului de implicare a angajaților, creșterea productivității, creșterea satisfacției cu locul de muncă sau îmbunătățirea stării de bine fizic și psihic. Acest program încorporează cele două noțiuni – mindfulness și psihologie pozitivă – într-o manieră cu precădere experiențială, axată pe eficiența demonstrată a tehnicilor subsumate acestora în mediul organizațional.

Cui se adresează:
Programul se adresează celor interesați de un mai bun management al stresului cotidian sau al unui program foarte încărcat. De asemenea, este un program ce se adresează celor ce caută strategii funcționale de adaptare la schimbări ale contextului profesional sau care doresc o îmbunătățire a randamentului/eficienței profesionale.

Beneficii:
În urma participării la acest program, participanții vor ști cum să folosească exercițiile de ancorare în prezent și meditație pentru a face față mai bine unui ritm de lucru alert/stresului cotidian. De asemenea, prin familiarizarea cu noțiuni de psihologie pozitivă, vor avea la dispoziție mai multe tehnici de stimulare a stării de bine, eficienței și productivității.

Program:

  • Ce este mindfulness-ul? Care sunt mecanismele prin care acționează?
  • Mindfulness la locul de muncă: care sunt beneficiile demonstrate?
  • Experimentarea unor exerciții de ancorare în prezent + meditație;
  • Alte exemple de exerciții cu aplicabilitate în activitățile cotidiene;
  • Ce este psihologia pozitivă? Cum funcționează în mediul organizațional?
  • Stimularea stării de bine: creșterea emoțiilor pozitive;
  • Valorificarea punctelor forte și creșterea rezilienței.

Durată: 8 ore