Excesul ponderal la copii și dificultățile socio-emoționale ale familiei

Vezi evenimentul pe Facebook

"Greutatea" kilogramelor

România zilelor noastre înregistrează un procent de 25% de copii supraponderali. 11% din copiii țării noastre au o greutate ce se încadrează la obezitate. În acest moment, țara noastră ocupă locul 3 la nivel mondial în ceea ce priveşte obezitatea infantilă. Alte cifre arată că, din 1990 până în 2014, la nivel global, numărul copiilor supraponderali a crescut cu 10 milioane, ajungând la un total dureros de peste 40 de milioane de cazuri. Obezitatea este deja considerată (de către OMS şi Comisia Europeană) o epidemie în țările dezvoltate, cu un impact masiv dureros nu doar în plan medical, ci și psiho-social şi chiar socio-economic.

Dacă la nivel social general acceptat imaginea dezirabilă este cea suplă, realitatea ne izbește cu porții extra large, cu un aport caloric nesănătos, și cu expuneri repetate la alimente și băuturi nesănătoase. Sunt date care arată că, de-a lungul anilor, porţia “normală” la diverse categorii de produce a crescut foarte mult. În acest context viciat, familia ce trăiește într-un mediu obesogenic are o misiune greu de îndeplinit – aceea de a-și păstra membrii sănătoși și echilibrați, împotriva tuturor șanselor.

Greutatea și imaginea corporală au fost mereu subiecte de interes, pe care le resimțim și la care ne raportăm de la vârste mici. Părinții vor copii sănătoși și acces la informații nutriționale și alimentare corecte, comportamentul alimentar reprezentând una dintre temele majore de discuție și preocupare în rândul părinților. Alături de părinți, mediul social, prietenii copiilor și valorile mass media influențează comportamentul alimentar al copiilor noștri.

DATA

17 mai 2018

LOCATIE

Accesa

Str. Constanța nr. 12, Cluj-Napoca

Harta

Ce voi afla participând la acest eveniment?

  • De ce unii copii au probleme de greutate şi ce putem face?
  • Cum contribuie mediul social la problemele de greutate?
  • De ce discriminăm şi stigmatizăm persoanele cu greutate mare?
  • Care este impactul emoţional al stigmei asupra copilului?
  • Cum este afectată familia de stigmatizare?
  • Cum se pot trata problemele de greutate?
  • Cum ne putem încuraja copiii să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase?

Supraponderalitatea și obezitatea - o radiografie

La nivel fizic: afectează sănătatea cardiovasculară, crește riscul de diabet zaharat de tip 2, favorizează complicații ortopedice, pulmonare și respiratorii.

La nivel psiho-social: sunt asociate cu stigmatizare, discriminare, popularitate scăzută, marginalizare socială și cu un nivel scăzut de calitate a vieții.

Aceste riscuri sunt reversibile printr-o serie de măsuri ce includ schimbarea comportamentului alimentar odată cu un aport crescut de mișcare fizică, dar și schimbarea focusului dinspre bullying și stigmă spre toleranță, cu scopul de a proteja emoțional copiii expuși la astfel de probleme.

Familia unui copil supraponderal este, la rândul ei, ostracizată, pusă la zid inclusiv de profesioniști în cazul unor consultații banale, arătată cu degetul și lăsată singură cu așteptările uriașe de a rezolva problema kilogramelor suplimentare. Realitatea tristă este că greutatea acelor kilograme ne aparține nouă, societății, și tot de aici trebuie să pornească schimbarea spre bine.

Cine susține cursul?

Evenimentul este susținut de Adela Raluca Moldovan, doctor în psihologie, psihoterapeut & psiholog clinician.

PREȚURI ȘI BILETE

Special Price Early Bird Standard 1+1
Bilete disponibile sold out sold out on sale on sale
Preț / bilet 100 RON 120 RON 150 RON 250 RON


„Greutatea kilogramelor” este un eveniment marca Holo, numit în continuare Organizator.

Înscrierea și participarea la acest eveniment presupune acceptarea termenilor și condițiilor următoare.

Înscrierea și participarea la eveniment este complet voluntară, iar participanții acceptă termenii și condițiile prezente, sau, în caz contrar, refuză înscrierea la eveniment. Toate datele organizatorului sunt prezentate atât pe această pagină, cât și pe facturile proforme sau fiscale.

Taxa de participare

Toți participanții trebuie să achite taxa de participare înainte de data evenimentului.


În cazul imposibilității de participare la curs, din motive obiective sau personale, avansul achitat pentru confirmarea rezervării locului se pierde, acesta fiind nerambursabil.

Politica de anulare sau modificare a biletelor

În cazul în care un participant nu se prezintă la eveniment din diverse motive, suma platită pentru bilet nu este rambursabilă, pentru că biletul a fost deja alocat, iar Organizatorul a blocat locul în sală.

În cazul în care o persoană care a cumpărat un bilet nu mai poate participa, are dreptul sa ceară Organizatorului schimbarea numelui pe bilet pentru un prieten sau pentru un membru al familiei. Organizatorul poate fi notificat cu minim 1 săptămână înainte de eveniment pentru a schimba numele unui participant pe un bilet deja alocat. În ultimele 3 zile dinaintea evenimentului, Organizatorul nu își asumă răspunderea de a mai modifica numele pe bilete deja alocate.

Răspunderea organizatorului

Organizatorul are obligația de a respecta legislația în vigoare.

Evenimentul este adresat tuturor celor ce sunt într-o relație și își doresc să regăsească sentimentul de căldură și siguranță de la începutul relației, celor ce vor să pornească o relație într-un mod corect și onest, celor ce au nevoie de o nouă perspectivă a comunicării în cuplu și de gestionare a conflictelor, sau celor ce vor să afle dacă relația în care sunt poate fi salvată.

Participanții poartă întreaga responsabilitate pentru modul în care înțeleg informațiile prezentate și cum decid să le aplice în contextele propriei vieți profesionale. Modul în care participanții folosesc informațiile prezentate în cadrul evenimentului nu cade în sarcina organizatorului. Participanții sunt de acord ca acesta din urmă să fie scutit de orice răspundere, în situația apariției unui prejudiciu ca urmare a utilizării informațiilor furnizate.

Modificări ale regulamentului

Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica și/sau completa regulamentul, precum și dreptul de a suspenda și/sau înceta și/sau întrerupe desfășurarea formării, cu condiția înștiințării prealabile a participanților cu privire la orice modificare a unei prevederi. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui regulament vor fi comunicate către public prin publicarea pe site-ul Organizatorului cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau anula formarea în situația în care intervin incidente tehnice sau de altă natură insurmontabile în perioada desfășurării formării sau înaintea începerii acestuia. Pentru aducerea la buna îndeplinire a obligațiilor organizatorului, acesta poate subcontracta servicii sau împuternici furnizori pentru derularea unor servicii sau formalități. Organizatorul nu își asumă nicio răspundere cu privire la nefuncționarea computerelor, telefoanelor sau a conexiunii la internet ale participanților. Totodată aceștia nu răspund pentru eventuale disfuncționalități ca urmare a acțiunilor unor unor terți cum ar fi: distribuitori de energie electrică, operatori, proprietari sau administratori ai rețelelor de telecomunicații, internet sau alții asemenea.

Confidențialitatea datelor

Pentru participarea la eveniment, pot fi solicitate informații personale ale participanților, prin intermediul site-ului – nume, telefon, e-mail etc, cu păstrarea confidențialității respectivelor date. Utilizatorii consimt în mod expres la efectuarea eventualelor prelucrări de date cu caracter personal (conform prevederilor Legii 677/2001).

 

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica aspecte legate de eveniment în orice moment, precum și dreptul de a modifica Termenii și Condițiile fără notificarea participanților.