Al doilea modul din formarea în terapia relațională IMAGO din Cluj-Napoca

Dezvoltată de Dr. Harville Hendrix, PhD și Dr. Helen LaKelly Hunt, PhD, terapia relațională Imago este practicată în prezent de peste 1000 de terapeuți acreditați din 35 de țări. Holo are onoarea să o aducă pe Rebecca Sears la Cluj-Napoca, deschizând astfel întâia serie a formării în acest tip de terapie relațională.  

Prin teorie, prelegeri, demonstrații și învățare experiențială, acest program oferă instrumentele și sprijinul necesare integrării acestei abordări unice în terapia relațională, în practica și în lucrul cu pacienții oricărui psihoterapeut.

Programul de formare în terapia relațională este organizat în parteneriat cu Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, în colaborare cu Institutul Relațional Imago International.

Condiții de participare

Pentru a parcurge formarea în terapia relațională Imago, participanții trebuie să îndeplinească urmatoarele condiții necesare certificării internaționale.
Alături de acestea, terapeuții trebuie să fi participat la o ediție a workshop-ului pentru cupluri Primește iubirea pe care ți-o dorești, însoțiți de partenerul lor de viață.
Toți participanții trebuie să aibă studii avansate de psihologie (masterat sau doctorat) și să aparțină profesional unei asociații de psihoterapie sau unui alt organism profesional (ex. Colegiul Psihologilor).

Studenții se pot înscrie și parcurge etapele certificării internaționale în terapia Imago, finalizând cele trei module aferente acestei formări, însă certificarea internațională o pot primi doar după finalizarea oficială a studiilor universitare.

Cine este Rebecca Sears?

  • Este unui dintre formatorii seniori ai Institutului Relațional Imago Internațional și reprezentantă a Centrului Imago din Washington;
  • Profesează în domeniul psihoterapiei de peste 30 de ani;
  • Participă activ la formarea de alți psihoterapeuți și realizează materiale de formare clinică avansată;
  • Este psihoterapeut Imago din anul 1996 și membru activ al institutului din 2003;
  • În anii 2009 și 2012 a fost votată în top 5 terapeuți de cuplu de către Washington Magazine;
  • Rebecca a dus programul de formare clinică Imago în Rusia și din același an (2001) a devenit unul dintre formatorii internaționali ai comunității Imago.

Dată:

25 – 28 octombrie 2018

Locație:

Str. Sindicatelor 7, Cluj-Napoca

Sala 19A (ultimul etaj)

Agenda evenimentului:

Ziua 1 – 25 octombrie 2018
09.00 – 18.00

Ziua 2 -26 octombrie 2018
09.00 – 18.00

Ziua 3 – 27 octombrie 2018
09.00 – 18.00

Ziua 4 – 28 octombrie 2018
09.00 – 18.00

Ce voi afla în cadrul acestei formări?

– care sunt stadiile de dezvoltare ale copilăriei și momentele care marchează traumatic această etapă de dezvoltare, precum și consecințele acestora la nivel adaptativ în relațiile noastre primare;
– ce este IMAGO și ce rol joacă în alegerea partenerilor și în stadiile ulterioare ale relațiilor adulte;
– cum abordăm, în calitate de terapeuți, dinamica conflictuală în cuplu și cum facilităm dialogul în cazul cuplurilor volatile;
– veți descoperi, prin intermediul demonstrațiilor, cum asistăm cuplurile ce se confruntă cu conflict și frustrare, cum gestionăm și parcurgem furia (adultă sau cu reminiscențe din copilărie)
– veți descoperi cei trei pași ai dialogului IMAGO și cum poate acesta transforma dinamica unui cuplu în terapie, favorizând conectarea și vindecarea în relație;
– cum asistăm cuplurile aflate în terapie să găsească validarea și empatia, pentru a găsi resurse profunde de conectare și intimitate;
– veți descoperi cum puteți ajuta cuplul să găsească vindecare în relația adultă, într-un proces ce accesează vulnerabilitățile fiecărei părți ale cuplului;
– cum încurajați cuplul să continue munca de vindecare a relației, mult timp după ce terapia propriu-zisă s-a încheiat.

Structura programului de formare

Programul de formare asigurat de Rebecca Sears necesită parcurgerea a două etape:

  1. Prima parte este un program de formare de 12 zile, împărțite în trei sesiuni, a câte patru zile fiecare. Modulele vor avea loc la o distanță de câteva luni unul de celălalt, pentru a le permite cursanților să practice modelul Imago în terapie și să își documenteze cazurile.
  2. Cea de-a doua parte presupune un program de supervizare clinica, derulat pe perioada a șase luni, care se va finaliza printr-o evaluare.

Va fi asigurată traducerea (consecutivă) la eveniment, iar participanții vor primi caiete de lucru și suport de curs în limba română.

După înscriere, veți primi un e-mail de confirmare a rezervării locului, însă înscrierea este considerată fermă doar după achitarea taxei de participare – în maxim 48 ore din momentul înscrierii.