Curs de educație sexuală destinat profesorilor și părinților de copii cu vârste între 10 - 16 ani

România ocupă, în acest moment, primul loc în Uniunea Europeană la numărul de nașteri la adolescente sub 15 ani. În același timp, rata mortalității materne este la noi în țară de două ori mai mare decât media Uniunii Europene.

În lipsa unui cadru corect, sigur și pe deplin informat, tinerii resimt din plin întregul lanț de deficiențe ale unui sistem ce mai mult ostracizează acest topic, decât îl aduce la lumină. Iar lipsa educației pe această nișă implică nu doar o serie de schimbări negative în contextul social al adolescentului, ci are ramificații profunde la nivel psihologic.

Nenumărate studii și anchete realizate la nivel global ne arată că tinerii ce beneficiază de o educație sexuală corectă își încep viata sexuală mai târziu, că au un număr mai mic de parteneri sexuali, în timp ce numărul sarcinilor neplanificate și al avorturilor scade. De asemenea, rata sinuciderilor este mai mică în acest caz, precum și a bolilor cu transmitere sexuală. Și, nu în ultimul rând, educația sexuală are un impact pozitiv și în ceea ce ține de agresiunile sexuale, înregistrându-se mai puține victime ce suferă de varii forme de hărțuire sau abuz fizic.

Vezi evenimentul pe Facebook

Educația sexuală

Ce înseamnă educație sexuală? Când trebuie ea să înceapă? Cum abordăm acest topic în funcție de vârstă și sex? Cum normalizăm acest topic, în așa fel încât vina, blamarea și mare parte din pericolele ce vin odată cu abordarea incorectă a acestui subiect să dispară? Marea parte a generației părinților de azi a suferit de lipsa acută a unei educații sexuale făcută onest, deschis și asumat, iar acest lucru se simte până la noua generație de adolescenți, care ezită când e vorba să împărtășească aceste subiecte delicate cu proprii părinți. Și pentru că „noua” adolescență debutează undeva în jurul vârstei de 10 ani, am creat un eveniment dedicat părinților cu copii cu vârste între 10 – 18 ani, în care sexualitatea va fi topicul principal.

Pe parcursul întâlnirii noastre veți descoperi cum putem stabili o conectare reală cu adolescentul și cum putem explica și clarifica sentimente, valori și atitudini specifice unei vârste dificile din devenirea copiilor noștri. Vei mai afla cum demitizăm sexul în discuțiile cu adolescenții, cum îl transformăm dintr-un tabu social într-un aspect firesc al vieții noastre, și cum să promovăm și susținem alegerile sănătoase, atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional.

dată

21 martie 2019

17.30 – 20.00

locație

Școala ELF

Str. Teodor Mihaly nr. 56

Cluj-Napoca

Harta

Ne dorim copii morali, fericiți, curajoși și împliniți, iar pentru asta clădim, zi de zi, un context sănătos în care ei să crească și să devină. Educația sexuală nu face excepție de la acest deziderat. Trăirile fizice și emoționale ale copiilor noștri au o pondere uriașă în acest proces continuu de dezvoltare, iar Holo crede în puterea educației, ea fiind unul dintre principalele motoare care împing lumea înainte. Parte uriașă din această educație are loc, întâi și întâi, înainte de școală, prieteni sau internet, acasă, locul în care suntem în deplină siguranță.

Vă așteptăm la un eveniment creat pentru a ridica o parte din stigma și rușinea ce vine odată cu abordarea sexualității în discuțiile cu adolescenții.

Ce vom învăța împreună?

– cum să le vorbim adolescenților despre sex
– cum găsim, ca părinți, cele mai potrivite momente pentru discuții de de acest gen?
– cine abordează subiectul – doar un părinte sau amândoi?
– cum tratăm situațiile în care adolescentul (își) explorează propria sexualitate prin masturbare sau jocuri erotice cu prietenii apropiați?
– cum evităm, prin educație, diversele forme de abuz la care pot fi supuși adolescenții
– care sunt consecințele emoționale ale oricărei alegeri ce ține de viața sexuală ale adolescenților și cum le-o explicăm cel mai bine?
– cum contracarăm miturile adolescenței – „Nu orice contact sexual neprotejat se termină cu o sarcină”, „Prezervativele nu se rup (aproape niciodată)”, „Nu mă va iubi dacă nu fac sex cu el”, „Nu găsesc pe nimeni care să vrea să se păstreze până după căsătorie, la fel ca mine”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Școala ELF.

„Despre sex și alți demoni” este un eveniment marca Holo, numit în continuare Organizator.

Înscrierea și participarea la acest eveniment presupune acceptarea termenilor și condițiilor următoare.

Înscrierea și participarea la eveniment este complet voluntară, iar participanții acceptă termenii și condițiile prezente, sau, în caz contrar, refuză înscrierea la eveniment. Toate datele organizatorului sunt prezentate atât pe această pagină, cât și pe facturile proforme sau fiscale.

Taxa de participare

Toți participanții trebuie să achite taxa de participare înainte de data evenimentului.

În cazul imposibilității de participare la curs, din motive obiective sau personale, avansul achitat pentru confirmarea rezervării locului se pierde, acesta fiind nerambursabil.

Politica de anulare sau modificare a biletelor

În cazul în care un participant nu se prezintă la eveniment din diverse motive, suma platită pentru bilet nu este rambursabilă, pentru că biletul a fost deja alocat, iar Organizatorul a blocat locul în sală.

În cazul în care o persoană care a cumpărat un bilet nu mai poate participa, are dreptul sa ceară Organizatorului schimbarea numelui pe bilet pentru un prieten sau pentru un membru al familiei. Organizatorul poate fi notificat cu minim 1 săptămână înainte de eveniment pentru a schimba numele unui participant pe un bilet deja alocat. În ultimele 3 zile dinaintea evenimentului, Organizatorul nu își asumă răspunderea de a mai modifica numele pe bilete deja alocate.

Răspunderea organizatorului

Organizatorul are obligația de a respecta legislația în vigoare.

Evenimentul este adresat tuturor părinților și educatorilor de copii cu vârste între 2 – 6 ani, aflați în căutare activă de soluții și date validate științific ce susțin și educă cu privire la educația sexuală a copiilor preșcolari.

Participanții poartă întreaga responsabilitate pentru modul în care înțeleg informațiile prezentate și cum decid să le aplice în contextele propriei vieți profesionale. Modul în care participanții folosesc informațiile prezentate în cadrul evenimentului nu cade în sarcina organizatorului. Participanții sunt de acord ca acesta din urmă să fie scutit de orice răspundere, în situația apariției unui prejudiciu ca urmare a utilizării informațiilor furnizate.

Modificări ale regulamentului

Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica și/sau completa regulamentul, precum și dreptul de a suspenda și/sau înceta și/sau întrerupe desfășurarea formării, cu condiția înștiințării prealabile a participanților cu privire la orice modificare a unei prevederi. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui regulament vor fi comunicate către public prin publicarea pe site-ul Organizatorului cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau anula formarea în situația în care intervin incidente tehnice sau de altă natură insurmontabile în perioada desfășurării formării sau înaintea începerii acestuia. Pentru aducerea la buna îndeplinire a obligațiilor organizatorului, acesta poate subcontracta servicii sau împuternici furnizori pentru derularea unor servicii sau formalități. Organizatorul nu își asumă nicio răspundere cu privire la nefuncționarea computerelor, telefoanelor sau a conexiunii la internet ale participanților. Totodată aceștia nu răspund pentru eventuale disfuncționalități ca urmare a acțiunilor unor unor terți cum ar fi: distribuitori de energie electrică, operatori, proprietari sau administratori ai rețelelor de telecomunicații, internet sau alții asemenea.

Confidențialitatea datelor

Pentru participarea la eveniment, pot fi solicitate informații personale ale participanților, prin intermediul site-ului – nume, telefon, e-mail etc, cu păstrarea confidențialității respectivelor date. Utilizatorii consimt în mod expres la efectuarea eventualelor prelucrări de date cu caracter personal (conform prevederilor Legii 677/2001).

Protecția datelor cu caracter personal

Când folosim expresia date personale vorbim despre orice informații și date despre o persoană fizică, ce poate duce, direct sau indirect, la identificarea persoanei respective. Sunt incluse aici numele, orice număr de identificare, orice informații despre localizare și orice alt identificator online precum dispozitivul folosit pentru accesarea internetului, adresa IP sau informațiile obținute prin cookie-uri.

În contextul colectării și folosirii datelor dumneavoastră, am luat toate măsurile tehnice pentru ca dumneavoastră să ne oferiți acordul dumneavoastră privind folosirea datelor, în deplină cunoștință de cauză, la fiecare interacțiune pe care o aveți cu site-ul nostru.

În conformitate cu legea GDPR nr. 679/2016, vă informăm asupra tuturor acestor lucruri, asupra drepturillor dumneavoastră și vă cerem permisiunea pentru a vă păstra adresa de mail, în vederea comunicărilor viitoare.

Accesați site-ul nostru pentru a afla mai multe despre felul în care colectăm, procesăm și stocăm datele dumneavoastră.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica aspecte legate de eveniment în orice moment, precum și dreptul de a modifica Termenii și Condițiile fără notificarea participanților.