Un eveniment dedicat părinților și educatorilor cu copii cu vârste intre 6 - 10 ani

Vezi evenimentul pe Facebook

De la vârste tot mai mici, copiii sunt expuși informațiilor de natură sexuală prin intermediul tehnologiei aflate foarte la îndemâna lor. Aceste informații nu sunt însă nici bine înțelese, nici bine gestionate de cei mici, care sunt încă într-un continuu proces de explorare, învățare și cunoaștere.

Sexualitatea există, ca și topic și informație, în fiecare etapă de dezvoltare a copilului nostru, și trebuie abordată respectând autenticitatea și specificațiile fiecărei etape de dezvoltare a celui mic. Aflat la vârsta școlară (6-10 ani), copilul începe să înțeleagă la alt nivel decât a făcut-o în etapa preșcolară aspectele sexualității umane.

Copiii descoperă sexualitatea și învață despre ea la fel cum învață despre orice altceva – prin cuvinte, acțiuni, comportamente și interacțiuni, iar părinții ar trebui să fie sursa principală de informații la care are acces neîngrădit copilul. Ajutându-i să înțeleagă și să asimileze informațiile legate de sex și de sexualitate, nu doar că le transmitem propriile noastre valori, dar îi și protejăm – o interacțiune onestă și o prezentare corectă a informațiilor legate de sex îi transformă pe părinți, pe termen lung, într-un filtru foarte necesar la care copilul să revină pentru a verifica veridicitatea celor aflate din alte medii la care este expus.

De ce să particip la acest eveniment și ce voi afla?

  • Cum îi învățăm pe copii să își construiască relații sănătoase cu propriul corp și cu propria sexualitate?
  • Cât şi cum le vorbim despre bolile cu transmitere sexuală?
  • Cât şi cum le explicăm despre metodele de contracepție și consecințele nefolosirii lor?
  • Vom afla cum explicăm ce este abuzul sexual și cum se pot proteja de acesta
  • Cum să abordăm aspectele legate de orientarea sexuală și cum explicăm acronimul LGBTQ?
  • Cum îi responsabilizăm pe copii în ceea ce ține de igiena lor sexuală?
  • Cum transmitem cel mai bine valorile familiei și cum mutăm focusul de pe sex pe intimitate, dragoste și atașament?

Data:

7 iunie 2018

18.00 – 20.30

LOCAȚIE:

Transylvania College

Aleea Băișoara nr. 2, Cluj-Napoca

De ce este importantă educația sexuală?

În contextul vârstei școlare, copiii au mai multe surse de informații la care sunt expuși – școala, grupul de prieteni, tehnologia și, desigur, părinții. În fapt, părinții sunt punctul de referință pozitiv la care copilul se întoarce pentru a-și valida cunoștințele și a primi răspunsuri la întrebări. Expus la o educație sexuală timpurie (Organizația Mondială a Sănătății recomandă intervenția pe acest palier informativ începând cu vârsta de doi ani), copilului îi cresc semnificativ șansele de a avea relații afective de succes, o viață de familie sănătoasă și sigură la vârstă adultă, va lua decizii mai bune legate de propria sa devenire, și va fi mai bine protejat de eventuale abuzuri.

Respectând dreptul la educația copilului, ne-excluzând sexul și sexualitatea din acest proces, părintele contribuie activ la sănătatea, fizică și emoțională, dar și la siguranța propriului copil.

Cine susține cursul?

Evenimentul este susținut de Adela Raluca Moldovan, doctor în psihologie, psihoterapeut & psiholog clinician.

PREȚURI ȘI BILETE

Standard 1 + 1 Preț special Early Bird
Preț 150 RON 250 RON 100 RON 120 RON
Bilete disponibile: DISPONIBILE DISPONIBILE epuizate epuizate

„Ce le spunem copiilor noștri despre sexualitate” este un eveniment marca Holo, numit în continuare Organizator.

Înscrierea și participarea la acest eveniment presupune acceptarea termenilor și condițiilor următoare.

Înscrierea și participarea la eveniment este complet voluntară, iar participanții acceptă termenii și condițiile prezente, sau, în caz contrar, refuză înscrierea la eveniment. Toate datele organizatorului sunt prezentate atât pe această pagină, cât și pe facturile proforme sau fiscale.

Taxa de participare

Toți participanții trebuie să achite taxa de participare înainte de data evenimentului.


În cazul imposibilității de participare la curs, din motive obiective sau personale, avansul achitat pentru confirmarea rezervării locului se pierde, acesta fiind nerambursabil.

Politica de anulare sau modificare a biletelor

În cazul în care un participant nu se prezintă la eveniment din diverse motive, suma platită pentru bilet nu este rambursabilă, pentru că biletul a fost deja alocat, iar Organizatorul a blocat locul în sală.

În cazul în care o persoană care a cumpărat un bilet nu mai poate participa, are dreptul sa ceară Organizatorului schimbarea numelui pe bilet pentru un prieten sau pentru un membru al familiei. Organizatorul poate fi notificat cu minim 1 săptămână înainte de eveniment pentru a schimba numele unui participant pe un bilet deja alocat. În ultimele 3 zile dinaintea evenimentului, Organizatorul nu își asumă răspunderea de a mai modifica numele pe bilete deja alocate.

Răspunderea organizatorului

Organizatorul are obligația de a respecta legislația în vigoare.

Evenimentul este adresat tuturor celor ce sunt într-o relație și își doresc să regăsească sentimentul de căldură și siguranță de la începutul relației, celor ce vor să pornească o relație într-un mod corect și onest, celor ce au nevoie de o nouă perspectivă a comunicării în cuplu și de gestionare a conflictelor, sau celor ce vor să afle dacă relația în care sunt poate fi salvată.

Participanții poartă întreaga responsabilitate pentru modul în care înțeleg informațiile prezentate și cum decid să le aplice în contextele propriei vieți profesionale. Modul în care participanții folosesc informațiile prezentate în cadrul evenimentului nu cade în sarcina organizatorului. Participanții sunt de acord ca acesta din urmă să fie scutit de orice răspundere, în situația apariției unui prejudiciu ca urmare a utilizării informațiilor furnizate.

Modificări ale regulamentului

Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica și/sau completa regulamentul, precum și dreptul de a suspenda și/sau înceta și/sau întrerupe desfășurarea formării, cu condiția înștiințării prealabile a participanților cu privire la orice modificare a unei prevederi. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui regulament vor fi comunicate către public prin publicarea pe site-ul Organizatorului cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau anula formarea în situația în care intervin incidente tehnice sau de altă natură insurmontabile în perioada desfășurării formării sau înaintea începerii acestuia. Pentru aducerea la buna îndeplinire a obligațiilor organizatorului, acesta poate subcontracta servicii sau împuternici furnizori pentru derularea unor servicii sau formalități. Organizatorul nu își asumă nicio răspundere cu privire la nefuncționarea computerelor, telefoanelor sau a conexiunii la internet ale participanților. Totodată aceștia nu răspund pentru eventuale disfuncționalități ca urmare a acțiunilor unor unor terți cum ar fi: distribuitori de energie electrică, operatori, proprietari sau administratori ai rețelelor de telecomunicații, internet sau alții asemenea.

Confidențialitatea datelor

Pentru participarea la eveniment, pot fi solicitate informații personale ale participanților, prin intermediul site-ului – nume, telefon, e-mail etc, cu păstrarea confidențialității respectivelor date. Utilizatorii consimt în mod expres la efectuarea eventualelor prelucrări de date cu caracter personal (conform prevederilor Legii 677/2001).

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica aspecte legate de eveniment în orice moment, precum și dreptul de a modifica Termenii și Condițiile fără notificarea participanților.