Ce înseamnă ”corpul perfect” și cum ii ajutăm pe copiii noștri să aibă o relație sănătoasă cu corpul lor?

despre eveniment

Imaginea noastră este construită dintr-o pendulare constantă între reprezentarea noastră mentală despre cine și cum suntem construiți și felul în care suntem “văzuți” de alții. Devenim conștienți de imaginea noastră corporală începând cu vârsta de 3 ani, iar părinții joacă, mereu, un rol esențial în a-i ajuta pe copii să dezvolte o imagine corporală sănătoasă și o încredere în sine pe măsură.

Societatea este asaltată pe toate canalele de imagini și texte ce expun o idee cu foarte puține variabile a corpului perfect. Însă locul primordial în care începe mereu educația este acasă, iar părinții sunt principalul pilon la care copilul revine pentru a-și construi, menține și dezvolta universul în care el trăiește. Acasă este primul loc în care suntem încurajați să avem o relație bună cu propria noastră persoană, o relație construită pe acceptare, empatie, focus pe aspecte pozitive, precum și pe diversitatea vastă din care este construită societatea.

De ce să particip la acest eveniment?

 • Veți afla cum ne folosim de empatie, răbdare și ce informații pot fi utile în discuţiile despre corp, îngrijorările şi dilemele copiilor despre imaginea corporală.
 • Veți descoperi care sunt indicatorii unei probleme de imagine corporală la copilul dumneavoastră.
 • Veți primi instrumente utile pentru a vă ajuta copiii să dezvolte o atitudine echilibrată vis a vis de propriul corp: cum să îi protejaţi de stereotipuri şi discriminare şi cum să îi încurajaţi să aibă grijă de corpul lor fără a dezvolta o obsesie pentru imaginea corporală.
 • Părinții vor afla cum pot modela și cultiva o relație sănătoasă cu propriul lor corp, pentru a le fi model copiilor lor, cu focus pe mâncat sănătos și beneficiile unei vieți active fizic.
 • Veți afla cum și când identificați o tulburare de alimentație și care sunt intervențiile necesare în acest caz.

Data

17 aprilie 2018

18.00 – 20.00

Locație

Grand Hotel Italia

Cluj-Napoca

Harta

Corpul perfect în statistici

 • 80% dintre femei spun că sunt afectate de imaginea corporală mediatizată de reviste și industria cinematografică, resimțind nesiguranță față de propriul corp;
 • 42% dintre fetițele din ciclul primar de școală spun că ar vrea să fie mai slabe;
 • 80% dintre copiii cu vârste de până la 10 ani sunt îngrijorați că sunt prea grași;
 • Fetele sunt de trei ori mai predispuse ca băieții să aibă probleme legate de propria imagine corporală;
 • Mai mult de 90% dintre fetele cu vârste între 15-17 ani vor să schimbe cel puțin un aspect în imaginea lor fizică. Aceleași fete sunt mai îngrijorate de ideea de a se îngrășa decât de perspectivele unui nou război mondial, cancer sau de potențiala pierdere a părinților;
 • 12% din băieții adolescenți folosesc suplimente alimentare netestate sau steroizi în încercarea de a-şi modifica forma corporală;
 • 25% dintre băieți sunt ridicularizați că sunt prea grași;
 • Preocuparea mamelor legată de propria greutate este a treia cauză principală pentru care adolescenții dezvoltă probleme de imagine corporală, părintele fiind modelul primordial la care copiii se raportează.

Urmările acestor statistici se traduc, pe termen lung, în: stimă de sine scăzută, sentimente de izolare, depresie, tulburări de comportament alimentar, posibilitatea de a deveni o victimă a bullying-ului. Copiii ce sunt încurajați să aibă și să dezvolte o imagine corporală sănătoasă vor avea un nivel crescut de sănătate emoțională și relațională.

Cine susține prezentarea?

Evenimentul este susținut de Adela Raluca Moldovan, doctor în psihologie, psihoterapeut & psiholog clinician.

PREȚURI ȘI BILETE

Special Price Early Bird Standard 1 + 1
Bilete disponibile în această categorie 5 bilete 10 bilete not available yet not available yet
Preț 100 RON 120 RON 150 RON 250 RON

După înscriere, veți primi un e-mail de confirmare a rezervării locului, însă înscrierea este considerată fermă doar după achitarea taxei de participare – în maxim 2 zile lucrătoare din momentul înscrierii.

Toate detaliile legate de plată vă vor fi furnizate pe mail, după înregistrarea la eveniment.

 

Evenimentul curent face parte din campania #nostigmanoshame, un demers Holo creat pentru dreptul la o copilărie și adolescență fără stigmă.

„Ce înseamnă corpul perfect” este un eveniment marca Holo, numit în continuare Organizator.

Înscrierea și participarea la acest eveniment presupune acceptarea termenilor și condițiilor următoare.
Înscrierea și participarea la eveniment este complet voluntară, iar participanții acceptă termenii și condițiile prezente, sau, în caz contrar, refuză înscrierea la eveniment. Toate datele organizatorului sunt prezentate atât pe această pagină, cât și pe facturile proforme sau fiscale.

1. Taxa de participare
Toți participanții trebuie să achite taxa de participare înainte de data evenimentului.
În cazul imposibilității de participare la curs, din motive obiective sau personale, avansul achitat pentru confirmarea rezervării locului se pierde, acesta fiind nerambursabil.

2. Politica de anulare sau modificare a biletelor
În cazul în care un participant nu se prezintă la eveniment din diverse motive, suma platită pentru bilet nu este rambursabilă, pentru că biletul a fost deja alocat, iar Organizatorul a blocat locul în sală.
În cazul în care o persoană care a cumpărat un bilet nu mai poate participa, are dreptul sa ceară Organizatorului schimbarea numelui pe bilet pentru un prieten sau pentru un membru al familiei. Organizatorul poate fi notificat cu minim 1 săptămână înainte de eveniment pentru a schimba numele unui participant pe un bilet deja alocat. În ultimele 3 zile dinaintea evenimentului, Organizatorul nu își asumă răspunderea de a mai modifica numele pe bilete deja alocate.

3. Răspunderea organizatorului
Organizatorul are obligația de a respecta legislația în vigoare.
Evenimentul este adresat tuturor celor ce sunt într-o relație și își doresc să regăsească sentimentul de căldură și siguranță de la începutul relației, celor ce vor să pornească o relație într-un mod corect și onest, celor ce au nevoie de o nouă perspectivă a comunicării în cuplu și de gestionare a conflictelor, sau celor ce vor să afle dacă relația în care sunt poate fi salvată.

Participanții poartă întreaga responsabilitate pentru modul în care înțeleg informațiile prezentate și cum decid să le aplice în contextele propriei vieți profesionale. Modul în care participanții folosesc informațiile prezentate în cadrul evenimentului nu cade în sarcina organizatorului. Participanții sunt de acord ca acesta din urmă să fie scutit de orice răspundere, în situația apariției unui prejudiciu ca urmare a utilizării informațiilor furnizate.

4. Modificări ale regulamentului
Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica și/sau completa regulamentul, precum și dreptul de a suspenda și/sau înceta și/sau întrerupe desfășurarea formării, cu condiția înștiințării prealabile a participanților cu privire la orice modificare a unei prevederi. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui regulament vor fi comunicate către public prin publicarea pe site-ul Organizatorului cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau anula formarea în situația în care intervin incidente tehnice sau de altă natură insurmontabile în perioada desfășurării formării sau înaintea începerii acestuia. Pentru aducerea la buna îndeplinire a obligațiilor organizatorului, acesta poate subcontracta servicii sau împuternici furnizori pentru derularea unor servicii sau formalități. Organizatorul nu își asumă nicio răspundere cu privire la nefuncționarea computerelor, telefoanelor sau a conexiunii la internet ale participanților. Totodată aceștia nu răspund pentru eventuale disfuncționalități ca urmare a acțiunilor unor unor terți cum ar fi: distribuitori de energie electrică, operatori, proprietari sau administratori ai rețelelor de telecomunicații, internet sau alții asemenea.

5. Confidențialitatea datelor
Pentru participarea la eveniment, pot fi solicitate informații personale ale participanților, prin intermediul site-ului – nume, telefon, e-mail etc, cu păstrarea confidențialității respectivelor date. Utilizatorii consimt în mod expres la efectuarea eventualelor prelucrări de date cu caracter personal (conform prevederilor Legii 677/2001).

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica aspecte legate de eveniment în orice moment, precum și dreptul de a modifica Termenii și Condițiile fără notificarea participanților.