Introducere în neuroștiințe

Scurtă descriere:
A înțelege cum funcționează creierul înseamnă a înțelege cum se formează emoțiile și comportamentele umane / relațiile sociale. Înainte de a putea găsi soluții pentru orice provocare ce apare în mediul de muncă, și pentru orice dificultate pe care un individ o are, este esențial să se înțeleagă mecanismele care stau în spatele acelei provocări / dificultăți. Astfel, într-o manieră exploratorie și prin discuții ghidate, acest program își propune să ofere o introducere în lumea neuroștiințelor, încorporând ultimele cercetări din domeniu, dar, mai ales, inputul pe care aceste informații îl poate avea asupra mediului organizațional. Pornind de la aceste informații de bază, programul își dorește să le transpună apoi în exerciții practice care să fie utile mediului de muncă.

Program:

  • Informații generale despre creier;
  • Cine, cum, ce, de ce, unde, când se “întâmplă” mintea noastră;
  • „A ști” nu înseamnă „a face” – cum ajungem să ne educăm mintea.

Cui se adresează:
Programul se adresează celor interesați să înțeleagă mecanismele care stau în spatele emoțiilor și comportamentelor umane, dar și mecanismele care stau în spatele proceselor cognitive (decizie, rezolvare de probleme, creativitate etc.). Fiind conștienți de toate aceste aspecte, participanților le va fi mai ușor să găsească soluții fezabile la problemele care apar atât în procesul de muncă, cât și procesul relațiilor interumane.

Beneficii:
Cel mai mare beneficiu al acestui program este reprezentat de înțelegerea structurilor cerebrale și, implicit, a modelelor mentale care se activează în diverse contexte profesionale. Conștientizând aceste informații participanților le va fi mai ușor să găsească un corespondent fizic al acestor contexte și înțelegând mecanismele le va fi mai ușor să găsească soluții adaptate dificultăților cu care se confruntă.

Durata: 8 ore