Economie comportamentală

Descriere:

În ciuda așteptărilor majorității, comportamentul uman nu este nici pe departe rațional, ci mai degrabă suntem influențați în luarea deciziilor de o multitudine de factori, nu întotdeauna adaptativi: distorsiuni de percepție și interpretare, așteptări nerealiste, strategii de coping disfuncționale etc. Economia comportamentală vine să explice această stare de fapt și să ofere o alternativă către luarea unor decizii optime pentru individ și comunitatea din care face parte. Parcurgerea acestui program presupune înțelegerea acestei abordări și folosirea mecanismelor din spatele ei pentru decizii mai bune, mai informate, mai adaptative, pentru o mai bună calitate a vieții.

Cui se adresează:
Programul se adresează persoanelor interesate de dezvoltare personală, dar și celor care ocupă funcții de conducere/management și doresc să înțeleagă mai bine comportamentul angajaților/echipelor lor.

Beneficii:
În urma parcurgerii acestui program, participanții vor avea o mai bună înțelegere a comportamentului uman, în general, și a celui personal, în particular. De asemenea, vor avea noi strategii pentru un mai bun management al luării deciziilor, atât pentru ei, cât și pentru micro-sistemele din care fac parte.

Program:

  • Înțelegerea principiilor/mecanismelor din spatele economiei comportamentale;
  • Înțelegerea diferențelor/asemănărilor dintre modelul decizional propus de economia comportamentală și alte modele decizionale (de ex., modelul propus de abordarea psihologică cognitiv-comportamentală):
  • despre schimbarea comportamentală: când poate fi inițiată, care sunt factorii ce o favorizează etc.;
  • Construirea unui exercițiu comportamental particularizat:
    • stabilirea unui obiectiv decizional ;
    • folosirea modelelor descrise pentru stabilirea unei strategii decizionale optime;
  • Strategii de aplicare a noțiunilor acumulate în mediul profesional.

Durată: 8 ore