Psihologii și psihoterapeuții interesați, certificați sau în curs de certificare în terapia relațională Imago sunt invitați să participe la modulul From Despair to Repair: Helping Couples Heal and Grow Through Crisis, o extensie la nivel avansat al formării în acest tip de terapie relațională.

Despre eveniment

Psihoterapia de cuplu are ca scop indubitabil atingerea obiectivelor comune ambilor parteneri, și nu a unor obiective individuale. Terapia Imago îmbrățișează problematica unui cuplu, crizele și rădăcinile emoțiilor negative ale acestuia prin empatie și dialog, pilonii fundamentali ai acestei terapii relaționale.

Terapia relațională Imago poate interveni cu succes în abordarea unui areal cuprinzător de crize relaționale ce cuprind: frustrări și furii ce apar repetat, infidelitate, conflicte ce par nerezolvabile, unul sau amândoi membrii se simt sufocați în relație sau de celălalt, gelozie patologică, despărțiri repetate, comportamente ce par ieșite de sub control, dependențe, fizice sau psihice.

Confruntat cu rupturile sau crizele profunde ce afectează viața și parcursul unui cuplu, un terapeut va aborda una dintre următoarele perspective:

  1. Prima perspectivă se va concentra în jurul interpersonalului, pe acele punctele comune ale relației care definesc relația în sine;
  2. Cea de-a doua perspectivă se folosește de neuroștiința relațională;
  3. A treia perspectivă este focalizată pe uzul contra-transferului terapeutului și în folosirea sinelui atunci când el se raportează la cuplu.

Toate cele trei perspective au ca scop final definirea și stabilirea acelor strategii care îi folosesc terapeutului în lucrul său cu cuplul, pentru a-l ghida dinspre nefericire și criză profundă spre vindecare și conectare.

Cu ajutorul unui astfel de sistem de navigare, terapeutul va putea susține cuplul pe parcursul identificării emoțiilor negative, a rănilor celor doi parteneri, pentru a vindeca relația, pentru a restaura dialoguri reale, empatice și constructive, pentru a traversa criza relațională la plural împreună, nu separat, și pentru a se reconecta, la un nivel profund și intim.

Evenimentul se adresează atât specialiștilor (psihologi și psihoterapeuți) interesați, certificați sau în curs de certificare în terapia relațională Imago, cât și celor care cunosc îndeajuns de bine teoria și dialogul Imago, fără a fi trecut prin pașii necesari formării.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, în colaborare cu Institutul Relațional Imago International, și va fi acreditat la Colegiul Psihologilor din România.

Data

7 – 8 mai 2018

Locație

Centrul de Cooperări Internaționale, UBB

Harta

Despre terapia Imago

Dezvoltată de Dr. Harville Hendrix, PhD și Dr. Helen LaKelly Hunt, PhD, terapia relațională Imago este practicată în prezent de peste 1000 de terapeuți acreditați din 35 de țări.

Imago oferă o metodologie și o abordare unică, dinamică și coerentă ce permite terapeuților să sintetizeze o suită impresionantă de concepte din psihologie, teorie sistemică, științe neurocognitive, existențialism și spiritualitate în lucrul cu cupluri sau familii.

Ideea de bază din spatele terapiei relaționale Imago este ca, protejată, îngrijită și asumată, o relație între doi indivizi poate deveni un spațiu sacru, intim și de neînlocuit. Cu ajutorul acestei terapii, cuplurile pot învăța să vadă și să înțeleagă la un nivel profund și empatic rănile copilăriei și sentimentele care derivă din ele în etapa adultă, permițându-le să se vindece și mutând relația într-un nou plan funcțional, mult mai conștient și conectat la partener.

Ce veți afla și aplica în cadrul acestui modul?

  • Să descrieți modelul Imago de conectare interpersonală și cu propriul sine pentru a lucra cu cuplurile aflate în criză;
  • Să explicați rolul terapeutului în stabilirea unei structuri care să asigure prerechizitul reconectării, un mediu sigur și empatic, atunci când cuplurile sunt polarizate și în criză.
  • Să utilizați procesele Imago pentru a promova o atașare sigură și reglarea emoțiilor în cazul cuplurilor disfuncționale sau în plină criză relațională;
  • Să puteți descrie și folosi clinic o metaforă din domeniul neuroștiinței relaționale, roata conștientizării, pentru a dezvolta paradigma relațională Imago;
  • Să evaluați contra-transferul terapeutului și potențialul de traumatizare adiacent / subsidiar atunci când lucrați cu cupluri de criză.

PREȚURI ȘI BILETE

Preț special Early Bird Standard
Locuri disponbile 5 bilete 10 bilete Nelimitat
Preț sold out sold out 690 $

Evenimentul se va desfășura în limba engleză, cu traducere consecutivă.

După înscriere, veți primi un e-mail de confirmare a rezervării locului, însă înscrierea este considerată fermă doar după achitarea  avansului taxei de participare – în maxim 48 ore din momentul înscrierii.

Pentru a vă asigura că sunteți la curent cu toate comunicările noastre, vă rugăm să vă verificați mereu și secțiunea spam din mailul dumneavoastră.

Termeni și condiții

Acesta este un eveniment marca Holo, numit în continuare Organizator.

Înscrierea și participarea la acest eveniment presupune acceptarea termenilor și condițiilor următoare.
Înscrierea și participarea la eveniment este complet voluntară, iar participanții acceptă termenii și condițiile prezente, sau, în caz contrar, refuză înscrierea la eveniment. Toate datele organizatorului sunt prezentate atât pe această pagină, cât și pe facturile proforme sau fiscale.

1. Taxa de participare
Toți participanții trebuie să achite taxa de participare înainte de data evenimentului.
În cazul imposibilității de participare la curs, din motive obiective sau personale, avansul achitat pentru confirmarea rezervării locului se pierde, acesta fiind nerambursabil.

2. Politica de anulare sau modificare a biletelor
În cazul în care un participant nu se prezintă la eveniment din diverse motive, suma platită pentru bilet nu este rambursabilă, pentru că biletul a fost deja alocat, iar Organizatorul a blocat locul în sală.
În cazul în care o persoană care a cumpărat un bilet nu mai poate participa, are dreptul sa ceară Organizatorului schimbarea numelui pe bilet pentru un prieten sau pentru un membru al familiei. Organizatorul poate fi notificat cu minim 1 săptămână înainte de eveniment pentru a schimba numele unui participant pe un bilet deja alocat. În ultimele 3 zile dinaintea evenimentului, Organizatorul nu își asumă răspunderea de a mai modifica numele pe bilete deja alocate.

4. Răspunderea organizatorului
Organizatorul are obligația de a respecta legislația în vigoare.
Evenimentul este adresat tuturor celor ce sunt într-o relație și își doresc să regăsească sentimentul de căldură și siguranță de la începutul relației, celor ce vor să pornească o relație într-un mod corect și onest, celor ce au nevoie de o nouă perspectivă a comunicării în cuplu și de gestionare a conflictelor, sau celor ce vor să afle dacă relația în care sunt poate fi salvată.

Participanții poartă întreaga responsabilitate pentru modul în care înțeleg informațiile prezentate și cum decid să le aplice în contextele propriei vieți profesionale. Modul în care participanții folosesc informațiile prezentate în cadrul evenimentului nu cade în sarcina organizatorului. Participanții sunt de acord ca acesta din urmă să fie scutit de orice răspundere, în situația apariției unui prejudiciu ca urmare a utilizării informațiilor furnizate.

5. Modificări ale regulamentului

Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica și/sau completa regulamentul, precum și dreptul de a suspenda și/sau înceta și/sau întrerupe desfășurarea formării, cu condiția înștiințării prealabile a participanților cu privire la orice modificare a unei prevederi. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui regulament vor fi comunicate către public prin publicarea pe site-ul Organizatorului cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau anula formarea în situația în care intervin incidente tehnice sau de altă natură insurmontabile în perioada desfășurării formării sau înaintea începerii acestuia. Pentru aducerea la buna îndeplinire a obligațiilor organizatorului, acesta poate subcontracta servicii sau împuternici furnizori pentru derularea unor servicii sau formalități. Organizatorul nu își asumă nicio răspundere cu privire la nefuncționarea computerelor, telefoanelor sau a conexiunii la internet ale participanților. Totodată aceștia nu răspund pentru eventuale disfuncționalități ca urmare a acțiunilor unor unor terți cum ar fi: distribuitori de energie electrică, operatori, proprietari sau administratori ai rețelelor de telecomunicații, internet sau alții asemenea.

6. Confidențialitatea datelor
Pentru participarea la eveniment, pot fi solicitate informații personale ale participanților, prin intermediul site-ului – nume, telefon, e-mail etc, cu păstrarea confidențialității respectivelor date. Utilizatorii consimt în mod expres la efectuarea eventualelor prelucrări de date cu caracter personal (conform prevederilor Legii 677/2001).

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica aspecte legate de eveniment în orice moment, precum și dreptul de a modifica Termenii și Condițiile fără notificarea participanților.